Аграрний фонд може забезпечити продовольчу безпеку України – Банчук

17 червня 2020 37 0
Аграрний фонд може забезпечити продовольчу безпеку України – Банчук
Kurkul.com

АТ «Аграрний фонд» може бути ефективним державним підприємством в суперконкурентному середовищі та гарантувати продовольчу безпеку країни. Про це розповів Богдан Банчук, виконувач обов’язків голови правління підприємства, інформує Kurkul.com.

«Якщо в Уряду є бачення, що Аграрному фонду потрібно забезпечити продовольчу безпеку в довготривалій перспективі, то ми готові виступити гарантом такої безпеки. Та й взагалі з власною переробкою Аграрний фонд може бути успішною та ефективною державною компанією, з часткою на ринку борошна не менше 20%. Адже ми й на чужих потужностях робимо до 12-14%, а на своїх ця кількість значно виросла б. Тоді вдалось б говорити про вигіднішу ціну для кінцевого споживача та про вищу якість продукту», — зазначив Богдан Банчук.

Також він переконаний, що державне підприємство може бути ефективним і виконувати важливу соціальну функцію — гарантувати продовольчу безпеку в країні.

«Головне завдання на 2020-й — максимально наблизити Товариство до фінансових показників зі знаком «плюс». Це амбітний план, який передбачатиме виконання багатьох умов, але ми готові до цього виклику», — підсумував Богдан Банчук.

Нагадаємо, наразі на балансі Аграрного фонду близько 110 тис. тонн добрив, які продадуть, коли будуть сприятливі ринкові умови. А надалі в планах Аграрного фонду сконцентруватися на фінансовій підтримці агровиробників, на закупівлі та реалізації зернових і продуктів їх переробки.

За результатами 2019 р. збитки АТ «Аграрний фонд» склали 3,269 млрд грн, які сформувалися в результаті перехідних боргів часів Януковича. З них 2,4 млрд грн — віднесення на витрати в грудні минулого року заборгованості за ПАТ «Брокбізнесбанк» і ПАТ «Радикал Банк», 1,1 млрд грн — уцінка мінеральних добрив АТ «Аграрний фонд».

Виконано за допомогою Disqus