В Україні запровадять габаритно-вагові обмеження на дорогах

17 червня 2020 286 0
В Україні запровадять габаритно-вагові обмеження на дорогах
kurkul.com

На селекторній нараді Володимир Зеленський, президент України, поставив завдання правоохоронцям розпочати кампанію з протидії порушенню габаритно-вагових норм на дорогах. Про це повідомляє прес-служба Офісу Президента.

«Я хотів би, щоб ви організували спільну роботу зі Службою безпеки України: здійснити всі заходи щодо запобігання порушенню норм габаритно-вагового контролю, перш за все на дорогах загального користування», — звернувся Володимир Зеленський до керівника МВС.

В ході наради Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України, повідомив, що з 1 жовтня 2020 р. планується збільшення на 200 осіб кількоісті інспекторів Державної служби України з безпеки на транспорті, які чергуватимуть на дорогах. Зараз їх в країні налічується 141 особа. Крім того, на дорогах діють 9 комплексів вагового контролю. До 25 червня їх буде 19, а з 1 жовтня — 78.

Також прем'єр-міністр наголосив, що Кабмін передав в комітет Верховної Ради законопроєкт, який передбачає надання можливості органам місцевої влади встановлювати автоматичні комплекси габаритного контролю. Частина штрафів буде запропоновано направляти у місцеві бюджети для відновлення доріг.

Читати за темою: Обмеження транспортування с/г техніки унеможливлює збір врожаю — УЗА

Виконано за допомогою Disqus