На Одещині вирощуватимуть каліфорнійський мигдаль

19 червня 2020 288 0
На Одещині вирощуватимуть каліфорнійський мигдаль

Восени на Одещині планують закласти два каліфорнійських сорти мигдалю, які дають 2 т ядра з гектара. Повідомляє agro-yug.com.ua.

Дванадцять років тому Володимир Балабан разом з колегами посадив в Ізмаїльському районі Одеської області мигдальний сад на території 26 га. Зараз там ростуть вже 6 сортів мигдалю.

«Мигдаль невибаглива культура. Тема мигдалю дуже актуальна і цікава. У зв’язку з різко мінливими умовами клімату мигдаль отримав широке поширення — ареал. Це вже не тільки на Півдні Бессарабії, але вже і Закарпатті, Вінниці. Не тільки в Південно-Східній частині України», — зазначає Володимир Балабан.

Наразі в саду представлені лише вітчизняні сорти, але восени планується закласти два каліфорнійських сорти мигдалю, які дають 2 т ядра з гектара і вважаються одними з найбільш врожайних. В середньому сад дає — в залежності від сорту і плоду — 1-1,5 т в ядрі.

«Варто вирощувати таку культуру, вона невибаглива: вона посухостійка, жаростійка. За своїми властивостями вона належить до групи сукулентів і прирівнюється по жаростійкості до кактусів. Має великі шанси на життя і тривалий, довголітнє існування», — розповів Володимир Балабан.

Читати за темою: Горіховий бізнес: ТОП-11 питань про вирощування пекану

Виконано за допомогою Disqus