Украгроком компенсуватиме втрату врожаю при підписанні форвардів

23 червня 2020 38 0
Украгроком компенсуватиме втрату врожаю при підписанні форвардів
kurkul.com

Компанія «Украгроком» укладає форвардні контракти з сільгоспвиробниками на продаж зернових і олійних культур врожаю 2020 р. Завдяки цим договорам аграрій може отримати компенсацію збитків в разі зниження врожайності. Про переваги страхування при укладанні таких договорів йдеться в матеріалі «Як знизити ризики і захистити урожай: форвардна програма від Украгроком» на Latifundist.com.

Повідомляється, що розрахунок площі ділянки поля проводиться за таких умов:

  • на підставі даних про кількість товару та врожайність культури (покриття 80% від середньої врожайності за останні три роки за станом посівів).
  • період — весна-літо;
  • культури — ріпак, пшениця, ячмінь, кукурудза, соняшник, соя.

Страхова компанія виплачуватиме компенсацію в разі таких випадків: заморозки, град, удар блискавки, землетрус, пожежа (за винятком лісової пожежі), буря, ураган, буран, злива, повінь, посуха чи зневоднення, крадіжки та ін.

При настанні страхового випадку збитки покриваються на втрачену кількість врожаю за ціною форвардного договору за курсом, який вказаний на момент підписання акту страхового відшкодування.

«Відшкодування збитків проводиться після поставки товару за форвардним договором і виконання зобов'язань за кредитним договором на покупку ЗЗР та МКУ власної торгової марки «ГРІНФОРТ», якщо такий договір був укладений», — йдеться у матеріалі.

Виконано за допомогою Disqus