Фермери Полтавщини шукають форвардні контракти

10 грудня 2019 915 0
Фермери Полтавщини шукають форвардні контракти

Зважаючи на нестабільну ситуацію на агроринку України, фермери готові вирощувати будь-які культури та шукають для цього форвардні контракти. Про це Kurkul.com повідомив фермер Павло Шамрицький.

Він додав, що наразі господарство «МОЯ ЗЕМЛЯ 2015» вирощує соняшник, кукурудзу, сою та ріпак. Проте готові вирощувати будь-яку культуру.

«Наше фермерське господарство готове сіяти будь-яку культуру. З форвардними контрактами ще не працювали. Але через  нестабільну ситуацію на ринку, виникає потреба в гарантіях, що після збирання урожаю матимемо можливість його продати», — зазначив аграрій.

Читати за темою: Земля є ― немає грошей, або як посіятись за нестачі оборотних коштів

Основна ідея форвардного контракту — домовитися про купівлю-продаж заздалегідь. На думку аграрія, форварди мають безліч переваг. 

«Завдяки таким контрактам можна вирощувати полуницю, малину та інші культури, маючи в декілька разів більші доходи з гектару. Деякі контракти передбачають передоплату, завдяки якій не потрібно переплачувати за відсотки від кредитів. Нажаль, в Україні ще погано налагоджений даний вид співпраці, тому важко знайти партнерів», — підсумував Павло Шамрицький.

Виконано за допомогою Disqus