У Кіровоградській області заснували равликову ферму

28 червня 2020 1994 0
У Кіровоградській області заснували равликову ферму
dostyp.com.ua

Неподалік від Кропивницького Володимир Кравчук, місцевий підприємець та ресторатор, заснував ферму з вирощування равликів. Про це повідомляє dostyp.com.ua.

Ферма, під назвою «Інгульський равлик», розташована на 0,4 га городу з посівами ріпаку та встановленими близько 500 дерев’яних щитів, під якими живуть 5,5 кг маленьких равликів сортів «Maxima» та «Muller».

Равликів збиратимуть восени. Частина з них буде відібрана для подальшої репродукції, інша частина — для переробки або відправки на експорт.

Зі своєї плантації Володимир Кравчук планує зібрати близько 4 т дорослих равликів, вартість яких коливається в межах Є2,8-8/кг.

За словами власника ферми, равлики до продажу будуть зберігатися у холодильній камері при температурі +5 оС. Це дасть змогу покупцям отримувати свіжий продукт.

До слова, підприємець планує реалізовувати вирощену продукцію за кордон, зокрема до Європи.

«Равлики бояться всіляких хімічних домішок, саме тому на окремій ділянці я посадив овочеві культури, щоб збагатити землю. Пізніше на цьому місці буде теплиця. В ній навесні житимуть равлики, які відкладатимуть там ікру та продовжуватимуть свій рід», —  розповідає підприємець.

Згодом Володимир Кравчук планує проводити екскурсії на ній. Та вже зараз можна придбати дерев’яний щит із невеликою кількістю равликів.

Читати за темою: На Волині запрацювала равликова ферма

Виконано за допомогою Disqus