Учасники зернового ринку та Мінекономіки підписали меморандум щодо експорту зернових на 2020/2021 МР

2 липня 2020 82 0
Учасники зернового ринку та Мінекономіки підписали меморандум щодо експорту зернових на 2020/2021 МР

Вчора, 1 липня, було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством розвитку економіки, торгівлі та  сільського господарства України (МінРЕТС) і учасниками зернового ринку у 2020/2021 маркетинговому році. Про це Kurkul.com повідомили в прес-службі Європейської Бізнес Асоціація.

«Ось уже десятий рік поспіль одним із головних факторів збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями є Меморандум. Цей документ має забезпечити передбачуваність та гнучкість ринку у питаннях експорту зернових культур, що є важливими чинниками успішної експортної діяльності. Адже стабільність та прогнозованість є пріоритетом для України і одним із головних чинників національної та продовольчої безпеки», — зазначили в прес-службі.

Документ містить механізми взаємодії учасників ринку зерна, обмін інформацією щодо перспектив експорту зернових культур, здійснення моніторингу функціонування зернового ринку.

Виробництво, переробка та експорт зернових та олійних культур дають суттєві грошові надходження до бюджету і є важливими секторами працевлаштування населення країни. Крім того, відіграють важливу роль в гарантуванні продовольчої та фінансової стабільності держави.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта — щоденні ціни

Виконано за допомогою Disqus