На Вінниччині у 5 районах розпочався збір ранніх зернових

3 липня 2020 735 0
На Вінниччині у 5 районах розпочався збір ранніх зернових
Kurkul.com

На Вінниччині збирання ранніх зернових, а саме озимий ячмінь, розпочали господарства п’яти районів. Про це пише Укрінформ.

«Перше господарство почало збирати хліб у нас 30 червня, а на сьогодні збирання ранніх зернових розпочали господарства п’яти районів області. Наразі збирають озимий ячмінь», — розповів Микола Ткачук, директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА.

За його словами, жнива розпочали сільськогосподарські підприємства Оратівського, Могилів-Подільського, Муровано-Куриловецького, Бершадського та Ямпільського районів. По всіх категоріях господарств із 414,1 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур, що підлягають до збирання, проведено обмолот на площі 1,1 тис. га, що становить поки що близько 0,2% до прогнозованих площ.

Станом на 3 липня намолочено 4,9 тис. т збіжжя при середній врожайності 4,48 т/га.

Також у департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА прогнозують урожай зернових у 2020 р. на рівні показників минулого року — близько 5,9 млн т валового збору зерна.

Читати за темою: Волинські аграрії розпочали жнива

Виконано за допомогою Disqus