На Запоріжжі попередили спробу рейдерського захоплення урожаю

9 липня 2020 120 0
На Запоріжжі попередили спробу рейдерського захоплення урожаю
Facebook

Спроба силового захоплення врожаю сталася в селі Новоуспенівка Веселівського району Запорізької області. Про це розповів у своєму Facebook адвокат Сергій Барбашин.

Він зазначив, що історія почалася 2 липня.

«Фермери готувалися збирати свій урожай пшениці й ріпаку. У цей момент ними були виявлені 4 комбайни, що їдуть прибирати їх урожай. Комбайни були зупинені. Водії не змогли пояснити, куди вони їдуть, і тут же зникли», — написав Сергій Барбашин.

Адвокат розповідає, що трохи пізніше на місце приїхали спортивні чоловіки на мікроавтобусі і пред'явили претензію на 100% врожаю, натякнувши про свої зв'язки з кримінальним світом.

Читати за темою: Прокуратура повернула державі захоплені рейдерами с/г землі

Крім того, «загарбники» заявили, що земля фермерів знаходиться навколо їх нерухомості, значить, нібито, вони теж є власниками врожаю. При цьому жодної участі в сіяння і обробці землі претензійне ТОВ «Флагман Агро» не приймало. Отримали відмову.

На наступний день ТОВ «Веселівський Агрос», урожай якого намагалися «віджати», уклало договір охорони полів з поліцією охорони Запорізької області.

У наступні дні ТОВ «Веселівський Агрос» намагався зібрати свій урожай, але «хлопці спортивної зовнішності» не пускали техніку на під'їздах до полів, фактично взявши по периметру в кільце поліцію охорони.

Вранці 06.07.2020 р. фермери написали заяву про вимагання врожаю вартістю 1,5 млн грн. Справу бере на контроль взяло вище керівництво ГУНП в Запорізькій області.

Як зазначив Сергій Барбашин, 6 липня фермерам приходить смс з невідомого номера про вимагання вже 50% врожаю, нібито це останнє попередження. А 7 липня поліція Запорізької області забезпечила громадський порядок під час складання врожаю в с.Новоуспенівка, а «хлопці спортивної зовнішності» спостерігали за тим, що відбувається здалеку.

Як підсумував адвокат, спробу рейдерського захоплення врожаю вдалось попередити законним методом і вже 8 липня фермери продовжили збір врожаю.

Виконано за допомогою Disqus