Постраждалим від посухи фермерам Одещини компенсують 18 млн грн

13 липня 2020 79 0
Постраждалим від посухи фермерам Одещини компенсують 18 млн грн
Kurkul.com

Аграріям Одеської області, які зазнали втрат через посуху було виділено 18 млн грн компенсації. Про це повідомляє nabludatel.od.ua.

Максим Куций, голова облдержадміністрації розповів, що найбільше постраждали фермери з південних і південно-західних районів (Тарутинського, Татарбунарського, Арцизького, Кілійського та інших). Загальна сума збитків вже оцінюється в 6,5 млрд грн. В цій ситуації багато сільгоспвиробників виявилися на межі розорення, адже не можуть навіть виплатити паї за ділянки землі її власникам, не кажучи вже про заробіток.

Також він додав, що, незважаючи на вже виділені з обласного бюджету гроші, необхідно термінове державне сприяння. Зокрема, аграріям необхідні хоча б часткова компенсація 100% ставки за банківськими кредитами, а також продовження банківських договорів про оплату кредиту та надання податкових канікул хоча б до кінця року.

 «Крім того, необхідно створити відповідний фонд до початку наступної посівної кампанії, щоб вона взагалі могла відбутися», — йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus