Сезон продажу яблук розпочався із рекордно високих цін

14 липня 2020 269 0
Сезон продажу яблук розпочався із рекордно високих цін
Kurkul.com

Українці нарешті дочекались першого врожаю яблук. Сезон збору врожаю у 2020 році розпочався із затримкою на 7-10 днів до попереднього року, у порівнянні з останнім врожайним 2018 р. врожай почали збирати майже на місяць пізніше. Повідомляє shuvar.com.

Перші яблука сортів «Білий Налив» та «Ерлі Женева» на гуртовому ринку «Шувар» продають за ціною 15-25 грн/кг в залежності від калібру.

Особливістю поточного сезону є не лише пізній старт, а й рекордно високі ціни на перші яблука. Рік тому перший врожай фермери продавали не дорожче 15 грн/кг

«Для високих цін на старті є кілька причин. По-перше, сезон розпочався без перехідних запасів тогорічного яблука, воно закінчилось ще місяць тому й останні партію врожаю 2019 року виробники продавали по 25-35 грн/кг — рекорд для яблука за всі роки незалежності нашої країни. По-друге, на ринку фруктів конкуренція цього року значно слабкіша, ніж у попередні роки. Сезон кісточкових затягується, врожай цих фруктів та ягід в нашій країні та країнах Європи не найкращій, тому ціни доволі високі. У порівнянні із вартістю абрикосів 35-40 грн/кг ціни на перші яблука виглядають доволі привабливими», — розповідає Тетяна Гетьман, керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар».

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus