На Волині збирають перші врожаї морозостійкого манчжурського персика

20 липня 2020 205 0
На Волині збирають перші врожаї морозостійкого манчжурського персика
Департамент АПР Волинської ОДА

На Волині розпочали збір першого врожаю морозостійкого манчжурського персика. Про це інформує прес-служба Департаменту АПР Волинської ОДА.

Зазначається, що персиковий сад на Волині було закладено восени 2017 р. Сергій Шевчук та його партнери Іван Грушковський, Володимир Мельник насіннєвим способом виростили підщепи з морозостійкого манчжурського персика. Вже другий тиждень поспіль у саду підприємства збирають перші врожаї персика.

 «У нашому саду 12 сортів персиків ранньої, середньої та пізньої стиглості. Вже другий тиждень збираємо й продаємо перший урожай. Плоди користуються попитом», — зауважив Сергій Шевчук.

До вирощування на Волині садівниками також було адаптовано канадський сорт персика Флейвен Фюрі, наразі на території підприємства функціонують персиковий та яблуневий розсадники.

«Маємо шість районованих яблуневих сортів. Через рік оці дерева, які восени сягнуть півтора метра, починають плодоносити. Маємо в маточнику різні сорти черешень, абрикосів, груш, слив та інших плодових дерев. Абрикосові саджанці всі вже замовлено покупцями з різних областей України», — розповіли Сергій Шевчук й Іван Грушковський.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus