На Харківщині виникло 13 пожеж з початку збиральної кампанії

14 липня 2020 51 0
На Харківщині виникло 13 пожеж з початку збиральної кампанії
ДСНС

З початку збиральної кампанії Харківська область відзначилася масовими пожежами на полях із зерновими культурами. Так, загальна площа, знищена вогнем пшениці на корені сягає 63 га. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС України у Харківській області.

Зокрема, за минулу добу відбулося 2 пожежі на полях: с. Яковенкове , Балаклійського району області та с. Петропілля, Шевченківського району.

В Балаклійському районі спалахнув хлібний масив площею 80 га, вогнем знищено пшениці на кореню близько 10 га. В Шевченківському районі за межами села горіло поле 26 га. На полі горів ячмінь на корені площею 4 га та тліли поживні залишки в жатці комбайну  ДОН-1500 на площі 11 га.

Також в Ізюмському районі області біля с.Підвисоке 12 липня горів моторний відсік легкового автомобіля ВАЗ-21214 та поле пшениці. Враховуючи обставини та масштаб пожежі, були задіяні додаткові сили та техніка місцевої пожежної охорони. Внаслідок пожежі було знищено 8 га пшениці на корені та сам автомобіль.

Цього ж дня спалахнув хлібний масив в с. Нечволодівка, Куп’янського району області. Площа пожежі складала 12 га. 

В переважній більшості займання спричинені необережним поводженням з вогнем, деякі причини наразі встановлюються. Обставини на місцях з’ясовували співробітники правоохоронних органів.

Читати за темою: На Харківщині згоріло 23 га пшениці

Виконано за допомогою Disqus