На Миколаївщині депутат самовільно посіяв соняшник та ячмінь у лісі

14 липня 2020 342 0
На Миколаївщині депутат самовільно посіяв соняшник та ячмінь у лісі
pixabay.com

У Миколаївській області депутат Любомирівської сільської ради Березнегуватського району незаконно посіяв соняшник та ячмінь в лісі, за що отримав штраф із конфіскацією урожаю. Про це повідомляє прокуратура Миколаївської області.

Зазначається, що вироком Березнегуватського районного суду депутата визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 КК України — самовільному зайнятті земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному власнику. 

«Згідно вироку суду, депутат, не маючи будь-яких законних підстав самовільно зайняв земельну ділянку лісового фонду площею 6 га, яка перебуває у постійному користуванні ДП «Березнегуватське лісове господарство», обробив та засіяв сільськогосподарськими культурами — ярим ячменем та соняшником. Протиправними діями вказаної особи державі спричинено шкоду в розмірі 197  тис. грн», — йдеться у повідомленні.

Звинуваченому призначено покарання у виді штрафу у розмірі 210 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 3570 грн. Також на користь держави стягнуто зібраний із самовільно зайнятої ділянки урожай на загальну суму 38 тис. грн. 

На даний час вирішується питання щодо стягнення з обвинуваченого на користь державі шкоди, заподіяної злочином в сумі 197 тис. грн.

Читати за темою:

Виконано за допомогою Disqus