У Мексиці створили дизайнерський курник за принципом людського гуртожитку

19 липня 2020 76 0
У Мексиці створили дизайнерський курник за принципом людського гуртожитку
Dezeen

У мексиканському Пуерто-Ескондідо, на території арт-резиденції художнього фонду Casa Wabi, побудували дизайнерський курник з обвугленого дерева. Фахівці використали принципи проєктування колективного житла як для людей. Про це пише Dezeen.

«Ми побачили можливість розробити проєкт павільйону-гуртожитку, але зі специфічними функціями для його жителів. Наприклад, для комфортного висиджування курчат», — розповів Хав’єр Вільяр Руїс, партнер kengo kuma & associates.

Архітектори створили структуру, яка схожа на багатоярусний стелаж з багатошарової фанери, в центральній частині накритій навісом. Назвали курник Casa Wabi Coop. Її зонування мало чим відрізняється від зонування людських гуртожитків. У внутрішньому «громадському просторі» встановлені годівниці, а осередки стелажа — це умовні індивідуальні спальні.

Осередки для курчат відрізняються наявністю дрібної сітки, що робить їх більш захищеними, але теж повітропроникний.

На вході у курник створено простір-ізолятор, де ветеринар оглядає птахів і при необхідності залишає їх в закритих осередках. Тут же співробітники складують зібрані яйця перед тим, як відправити їх на кухню Casa Wabi.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus