Аеромех удосконалив зерновий сепаратор САД

17 липня 2020 51 0
Аеромех удосконалив зерновий сепаратор САД
Kurkul.com

На підприємстві «Аеромех» удосконалили зерновий сепаратор САД, який дозволяє сортувати зерно більш точно, в результаті чого вдалось зменшити енергоспоживання. Про це Kurkul.com розповіла співвласниця та комерційний директор компанії «Аеромех» Ірина Чорнобай у матеріалі «Аеродинамічне сепарування зерна — досвід вітчизняного виробника».

Вона зазначила, що також плюсом є комп'ютерне обв'язування сепаратора, окремі моторчики на кожну фракцію та датчики, щоб було зручно і комфортно працювати.

Загалом модельний ряд сепараторів САД на сьогодні включає машини потужністю від 4 до 150 т/год для задоволення потреб як фермера, так і великої агрофірми. 

«Дрібні фермери переважно використовують машини на 4-5 т/год, а господарства, які мають від 800 до 1000 га, обирають сепаратори на 15-30 т/год. Багато хто купує обладнання з запасом продуктивності, адже господарства розвиваються, розширюються площі та, відповідно, обсяги зерна збільшуються. Великі агрофірми, насіннєві заводи, кормопереробні заводи та елеватори обирають великогабаритну техніку на 100-150 т/год», — пояснила Ірина Чорнобай.

Універсальність сепаратора САД дозволяє виробникам і товарне зерно сортувати, і підвищувати його класність за рахунок відбору щуплих, подрібнених і хворих насінин. Щороку розробники заводу «Аеромех» створюють нові варіації сепараторів для різних матеріалів.  

«Наприклад, нещодавно ми сортували алюміній, точніше, подрібнений порошок алюмінію. Задачею було відібрати алюмінієвий пил, і вона була виконана, хоча це зовсім не аграрна сфера», — додала вона.

Виконано за допомогою Disqus