На Черкащині збиратимуть перший урожай зі смородинового саду

19 липня 2020 88 0
На Черкащині збиратимуть перший урожай зі смородинового саду
Вісті Черкащини

У м.Лисянка Черкаської обл. невдовзі збиратимуть перший урожай червоної смородини (порічок). ТОВ «Олександрійський Агро Холод» із Сміли заклав сад порічок два роки тому. Про це повідомляють Вісті Черкащини.

Підприємство обрало червону смородину, яка значно стійкіша до посухи і врожайніша, ніж інші види ягоди. Також у смородиновому саду знайшлося місце і для сортів, які вивів уродженець Бужанки, відомий селекціонер, кандидат біологічних наук Петро Шеренговий.

«Перевагу віддали сорту Троїцька. Це один з найновіших сортів української селекції, отриманий від схрещування сортів Джонкер Ван Тетс та Алтайська рання, не вибагливий до умов вирощування, стійкий до основних грибних хвороб», — розповідає Віталій Письменний, заступник директора товариства.

Для вирощування смородини обрали ідеальну місцевість — на березі річки. На колишньому громадському пасовищі росте 70 тис. кущів порічок.

За словами Віталія Письменного, ягоди відправляються на заморожування, а потімв у країни Європи та в торговельну мережу України.

За перший рік діяльності підприємства до бюджету Бужанської ОТГ надійшло майже 100 тис. грн податку.

Читати за темою: Лохиновий кооператив Big Berry Coop розпочав експорт ягід на міжнародний ринок

Виконано за допомогою Disqus