Як зробити молочний бізнес в Україні рентабельним — поради експертів

20 липня 2020 142 0
Як зробити молочний бізнес в Україні рентабельним — поради експертів
Kurkul.com

Щоб зробити молочний бізнес в Україні рентабельним потрібно виключити зайві ланки. Таку думку висловили у блозі «В Україні молочний бізнес рентабельний. При правильному підході» засновники компанії American Dairy Technology Олександр Овчаренко та Іон Морару на Latifundist.com.

Серед цих ланок експерти називають: використання комбікормових міні-цехів та використання медикаментів.

«Коли ми починаємо працювати з підприємством, то на 90% змінюємо всю їхню роботу. Ті технології, за якими вони сьогодні працюють, насаджені європейцями — в основному голландцями і німцями. Якщо Європа танцює від кормів — у тебе є корми, значить все буде добре, то в індустріальному виробництві все трохи складніше», — зазначив Олександр Овчаренко

Також, згідно American Dairy Technology потрібно повністю змінювати підхід управління здоров'ям тварин.

«Бюджет витрат на медикаменти в будь-якому українському потужному господарстві можна скоротити на 20-40%. Наприклад, на одному з підприємств за минулий місяць не вибула жодна корова з новотільного періоду. Вперше за 5 років. Власник дивується: «У чому причина?». Я відповідаю, що просто заборонив ветлікарям лікувати корів», — розповів Іон Морару.

Як додали експерти, вони не нав'язують підприємствам певну породу, не говорять, що потрібно замінити освітлення, обладнання або встановити вентиляцію.

«У тих умовах, які є ми показуємо, як потрібно правильно працювати. Люди починають дотримуватися цих порад і отримують результат», — підсумував Олександр Овчаренко.

Виконано за допомогою Disqus