Реклама

На Digital Field показали, як фермер може зекономити завдяки дронам

22 липня 2020 94 0
На Digital Field показали, як фермер може зекономити завдяки дронам

Використання дронів у сільському господарстві дозволяє спостерігати за розвитком с/г культур із сантиметровою точністю, здійснювати точне та економне внесення ЗЗР. Про це під час чергового випуску Digital Field розповіли виробники агрегатів DroneUA, інформує Kurkul.com.

«Завдання фахівців DroneUA — продемонструвати комплексний і системний підхід до роботи і ми об'єднаємо наші дані з усіма типами операцій і тестів на полі. Це буде інтерактивна карта, де можна буде побачити результати кожного окремого вильоту і зміна всіх показників у динаміці, під впливом погодних та інших чинників», — зазначили у DroneUA.

Протягом всього сезону на Digital Field використовувалися 3 основні безпілотні платформи:

  • Phantom 4 RTK — дрон дозволяє виконати точну зйомку всього поля з визначенням координат з сантиметровою точністю. Функціонал RTK прив'язки отриманих даних дозволяє спостерігати за розвитком кожної окремої рослини, а камера з дюймовою матрицею і механічним затвором дозволяє отримувати дані достатні для підрахунку рослин в рамках всього поля, або в рамках окремих дослідних ділянок. Для аналізу якості посівних робіт ця платформа обов'язкове.
  • Phantom 4 Multispectral — дозволяє отримувати за один виліт весь необхідний спектр даних, щоб дистанційно мати уявлення про рівень розвитку рослин, наявності стресових ділянок на ранніх стадіях, визначати проблеми з харчуванням. Регулярне використання P4M дозволяє створювати графіки зміни різних показників на тестових ділянках під впливом різних факторів: обсяг біомаси, проективне покриття рослин, наявність і інтенсивність бур'янів, рівень цвітіння.
  •  DJI Agras T16 — дрон-обприскувач дозволяє вносити засоби захисту рослин з продуктивністю до 10 га на годину. Дрон підходить для внесення як засобів захисту рослин, так і мікродобрив. Всі операції виконуються в автономному режимі. Крім точності внесення і економії ЗЗР, дрон не створює технологічні колії, і це дозволяє економити до 4.5% майбутнього врожаю, оскільки на відміну від самохідних або причіпних обприскувачів рослини не толочаться.

«Дрон і дані дронів — це основа цифрового землеробства, ми показуємо це на практиці, в рамках співпраці Digital Field і DroneUA», — зазначив Валерій Яковенко, співзасновник DroneUA.

Читайте також: Перше поле-блогер в Україні — старт програми

Нагадаємо, спостерігати за ходом подій, станом посівів та проведенням технологічних операцій на полях Digital Field аграрії можуть в будь-який час в режимі онлайн.

А завдяки сервісу управління агропідприємством AgroOnline можна отримати вільний доступ до всіх даних, що стосуються повного циклу агровиробництва проекту Digital Field.

Агрометеорологічні дані та метеоаналітику збирає сервіс агропогоди «Метео Фарм».

Виконано за допомогою Disqus

Реклама