В Україні розроблено новий механізм контролю переміщення врожаю з поля

11 вересня 2020 1960 0
В Україні розроблено новий механізм контролю переміщення врожаю з поля
Latifundist.com

Компанія AgroOnline займається впровадженням спеціальних технологій та датчиків, що убезпечують аграріїв від махінацій під час збору врожаю. Датчики встановлюються на комбайни, перевантажувачі й зерновози. Про це йдеться у матеріалі «Крадіжки врожаю: Як безпечно доставити зерно з поля» на Latifundist.com.

Зазначається, що компанія розробила новий механізм контролю переміщення врожаю з поля —  датчики вмикання і вимикання шнека, а також датчик, який фіксує заповнюваність бункера.

Щоб знати, як відбувається заповнюваність бункера, встановлюється в нього датчик з п'ятьма граничними відмітками 0, 25%, 50%, 85% і 100% заповнюваності. Після того, як датчик просигналізував, що бункер заповнений на 100%, починається перевантаження зерна — включається шнек вивантаження. Всі дані з телеметрії відразу потрапляють в систему AgroOnline.

«Залежно від поставленої замовником завдання встановлюється від 4 до 10 датчиків. Вартість робіт з обладнанням від 15 до 30 тис. грн», — зазначили в компанії.

За всіма показниками датчиків стежать співробітники диспетчерської служби. У них на моніторах відображається інформація про те, коли саме почалося вивантаження зерна з комбайна, скільки поруч з ним знаходиться «своїх» зерновозів, наскільки заповнений бункер.

Після отримання зерна завантажений автомобіль відправляється на вагову або елеватор. У AgroOnline все пересування зерновозів і витрата пального контролюються за допомогою GPS-датчиків.

Якщо відбуваються якісь відхилення від роботи, наприклад, перевищення швидкості або по шляху до складу зерновоз заїхав в село, то в програмне забезпечення приходить відповідне повідомлення. Диспетчер відразу повідомляє про це службу безпеки, яка миттєво реагує на цю подію.

Виконано за допомогою Disqus