Запорізькі фермери виграли грант на придбання машини для формування парників

21 липня 2020 77 0
Запорізькі фермери виграли грант на придбання машини для формування парників
uhbdp.org

Фермери Андрій та Ірина Корнієнки з с. Юрківка Запорізької обл. на виграний грант Українського проєкту бізнесрозвітку плодоовочівництва (UHBDP) купили машини для формування парників на дугах та змотування мульчувальної плівки, а також системи крапельного поливу. Про це повідомляється на сайті проєкту.

Зазначається, що господарство Корнієнків спеціалізується на вирощуванні часнику та цукрової кукурудзи, активно впроваджує нові ідеї та експериментує з сучасними технологіями.

До бізнесу залучена вся родина, а також жителі місцевої громади як сезонні робітники. Завдяки участі фермерів у програмі «Малі екологічні інноваційні гранти» аграрії збільшать врожайність і продуктивність праці, а також зменшать собівартість продукції.

Читати за темою: Аграріям представили електричну систему для боротьби з бур’янами

«Навісна машина для формування плівкових тунелів на дугах за один прохід встановлює в ґрунт дуги і накриває їх плівкою. Спеціальні напрямні пристрої розмотують і натягують плівку, в той час як бічні підгортачі прикопують краї плівки. Така конструкція захищає та створює сприятливий мікроклімат для розвитку рослин і більш раннього дозрівання, а також надає можливість фермерам врятувати рослини від весняних приморозків й отримати дуже ранній урожай. А, головне, тунелі знижують витрати води на полив майже удвічі», — уточнюється в повідомленні.

Крім того, машина для змотування мульчувальної плівки та системи крапельного поливу дозволяє швидко і якісно (99,9%) прибрати поліетилен з полів, одночасно формуючи бухти, зручні для транспортування в місця переробки вторсировини.

Необхідно зазначити, що цього року фермери в тунелях вирощували 1 га ранньої цукрової кукурудзи, на наступний рік спробують вирощувати баштанні.

Виконано за допомогою Disqus