В Україні презентували революційну сівалку Fendt MOMENTUM

22 липня 2020 289 0
В Україні презентували революційну сівалку Fendt MOMENTUM

В Україні відбулася перша презентація 16-рядної сівалки точного висіву Fendt MOMENTUM. Подія відбулася 22 липня 2020 р. в офісі компанії «Агроструктура». Повідомляє Traktorist.ua.

«Ми чекали на цей продукт і навіть карантин не завадив провести навчання для наших спеціалістів та дилерів. Один з наших спеціалістів пройшов тренінг-навчання від Fendt у Німеччині. Тому, коли сівалка надійшла до України, ми вже були готові. Компанія Fendt надала супровід у якості інженерів з США та Німеччини, під чиїм контролем наші дистриб’ютори змогли провести контрольну збірку першої сівалки», — розповів Антон Костирко, директор із маркетингу корпорації AGCO у Східній Європі.

До технічних характеристик машини входить робоча ширина міжрядь 70 см, об’єм бункера для насіння — 4581 л, опційного бункера для рідких добрив — 3785 л. Мінімальна потужність трактора для агрегатування становить 300 к.с.+

Особливості сівалки передбачають оснащення вакуумним дозатором vSet™ для висіву різних типів насіння на високій робочій швидкості. Дозування здійснюється з точністю до 99,5%. Завдяки висівній трубці SpeedTube™, машина може висівати кукурудзу та сою зі швидкістю 16 км/год та вище. Також є опція висіву дрібного насіння.

«Насамперед, особливість машини полягає у високій робочій швидкості та оснащенні системами контролю висіву Precision Planting. Сівалка оснащена унікальною системою розвантаження і довантаження секцій. Навіть на високій швидкості машина підлаштовується під умови рельєфу, стан ґрунту та його щільність», — розповів Михайло Завада, директор компанії «Агроструктура».

Не менш важливою особливістю машини є автоматична система притискного зусилля DeltaForce™, яка регулює тиск на висівну секцію залежно від ґрунтових умов і швидкості руху, завдяки чому насіння розміщується на ідеальній глибині.

«Завдяки опції SectionControl™ сівалка є маневреною та може працювати як на великих, так на малих площах. Це сівалка для тих, хто цінує час та прагне скоротити час посівної кампанії. Це гарантована швидкість та гарантована точність», — додав Михайло Завада. 

Цього року за допомогою сівалки було закладено 8 ділянок кукурудзи загальною площею близько 1000 га. 

«Сингуляція під час досліджень в Україні була не менше 99,8%. Більше того, нам вдалося висівати кукурудзу на швидкості до 19 км/год», — зазначив Сергій Лук'янець, спеціаліст з посівної та ґрунтообробної техніки компанії AGCO.

Простотою та швидкістю відзначилася Fendt MOMENTUM не лише у експлуатації, але й у сервісному обслуговуванні, а також відмінною роботою на розворотах.

«Монітор від Precision Planting досить інформативний. Всі помилки кодуються символами, тому не потрібно розбирати всю машину для встановлення тієї чи іншої проблеми. Управління та розкладання здійснюється однією кнопкою, що теж зручно. Доступ до всіх елементів обслуговування простий. Будь-який оператор може справитися», — розповів Максим Скляр, сервісний інженер компанії «Агроструктура»

Особливістю з сервісної точки зору є мінімальна кількість точок змащення, що скорочує термін обслуговування. За словами сервісного інженера компанії, за час роботи сівалки поломок не було.

«Жартуючи, можна сказати, що ця машина зроблена по максимуму, щоб її не зламали. Вона міцна, а всі системи працюють як єдиний організм», — додав Максим Скляр. 

Варто відмітити, що на євразійському континенті Україна перша, де презентують сівалку наряду з США та Південною Америкою. Наразі вже проведені перші демо-покази та є передзамовлення.

«Ми запланували замовлення для поставок сівалок Fendt MOMENTUM до сезону 2021 р.», — підсумував Олексій Копилов, менеджер з розвитку бізнесу компанії Fendt.

Виконано за допомогою Disqus