В Україні дешевшають морква та цибуля

23 липня 2020 45 0
В Україні дешевшають морква та цибуля
Kurkul.com

В Україні знижуються ціни на овочі — моркву та цибулю. Наразі українські фермери вже продають цибулю практично в 2 рази дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Морква знизилась в ціні на 12%. Повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Ціни на цибулю продовжують падати, оскільки число виробників, які приступили до збирання з кожним днем ​​продовжує зростати.

На тлі ситуації, що склалася фермери були змушені знижувати ціну на овоч. Наразі вона складає 2-4 грн/кг, що в середньому на 20% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Крім того, наразі фермери змушені реалізувати цибулю лише на внутрішньому ринку, в той час як експортні поставки практично не здійснюються.

Читайте також: Україна наростила імпорт огірків та томатів

Місцеві господарства наразі продають моркву за ціною 6-9 грн/кг, що в середньому на 12% дешевше, ніж тижнем раніше. Негативний ціновий тренд в даному сегменті фермери пов'язують як з досить великою пропозицією на ринку, так і з невисокими темпами збуту. При цьому вони не виключають подальшого здешевлення, якщо попит на моркву залишиться колишнім.

З огляду на збільшення пропозиції даної продукції на ринку, виробники змушені знижувати ціни на моркву.

При цьому, варто зазначити, що, попри те, що ціна на моркву в Україні знижується, вона ще значно перевищує рівень минулого року. Зокрема, в кінці липня 2019 р. морква на українському ринку коштувала в середньому на 27% дешевше, ніж на сьогодні.

Виконано за допомогою Disqus