Китайський часник не може конкурувати з українським — фермер

14 липня 2020 127 0
Китайський часник не може конкурувати з українським — фермер
Facebook

Група виробників з Одещини розпочали збір раннього часнику. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.

«Харківський фіолетовий, близько 2 тонн, розмірний ряд — 7-8, 5-6 — такий врожай раннього часнику отримала група виробників з Балти Одеської області», — зазначається в повідомленні.

Сім'я Скрипників, а також Людмила Білих, Таїсія Лисагора, Петро Муляр, Олександр Білий вирощують часник за технологією, яку вони отримали на одному із заходів Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, з 2015 р. Пізніше до них приєдналися Ніна Вишневська й Олег Никитюк.

«Агрономічні тонкощі вирощування часнику члени групи освоїли й очікують хороший урожай і більш пізнього овоча. Члени групи об’єднали свій часник у одну торговельну партію — 2 тонни», — зазначили у проекті.

Наразі виробники працюють над вибором найбільш оптимального каналу збуту продукції. Конкуренція на внутрішньому часниковому ринку невелика.

«Так, ринок насичений китайським часником, але він не може бути конкурентом українському, адже кількість ефірних олій у вітчизняному овочі на порядок вище, звідси і більш високі органолептичні властивості нашого часнику та його якість», — розповів Олег Никитюк, виробник часнику.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus