На Прикарпатті з’явиться ще одна племінна пасіка

26 липня 2020 70 0
На Прикарпатті з’явиться ще одна племінна пасіка
Kurkul.com

В Івано-Франківській області пасіка сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «СЕЛЕКЦІОНЕР» в селищі Войнилів Калуського району претендує на присвоєння статусу «племінна пасіка». Про це повідомили в прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Під головуванням заступника директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Степана Вінтоновича — заступника голови регіональної експертної комісії з розгляду матеріалів щодо присвоєння відповідних статусів суб’єктам племінної справи у тваринництві та членів цієї комісії проведено виїзне обстеження на пасіку.

Комісія оглянула наявні племінні (генетичні) ресурси за місцем провадження господарської діяльності кооперативу та встановила, що на пасіці утримується 356 бджолосімей, проводиться робота із розведення бджіл і вирощування бджоломаток породи карпатська бджола.

Читайте також: В Україні почастішали випадки продажу фальсифікованого меду

На думку фахівців, умови розміщення пасіки та утримання бджолосімей відповідають технологічним вимогам для рівня ведення селекційно-племінної роботи та порядку присвоєння відповідного статусу суб’єктам племінної справи у тваринництві.

Присвоєння статусу «племінна пасіка» забезпечить удосконалення існуючих генотипів бджіл районованої породи, розширення та покращення чистопородності їх в області та за її межами, збільшення продуктивності бджолосімей на 10-15% середніх районованих показників.

Виконано за допомогою Disqus