Дослідні господарства змушені реалізувати якісне насіння, як товарне зерно — думка

25 липня 2020 127 0
Лідія Чабан, заступниця директора черкаської дослідної станції біоресурсів НААН
Kurkul.comЛідія Чабан, заступниця директора черкаської дослідної станції біоресурсів НААН

Українські агровиробники почали менше купувати якісного вітчизняного насіння, через що дослідні господарства змушені реалізовувати його як товарне зерно. Про це розповіла заступниця директора черкаської дослідної станції біоресурсів НААН Лідія Чабан у матеріалі «Якісний посівмат нам доводиться реалізувати, як товарне зерно» на Kurkul.com.

Цьогоріч ДГ «Драбівське» з Черкащини виповнюється 110 років із дня заснування. У 2017 р. господарство, шляхом злиття, приєдналося до Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН.

«Головний напрям діяльності нашого дослідного господарства залишається незмінним і донині — це виробництво репродуктивного елітного насіння й забезпечення українських господарств якісним посівним матеріалом», — розповіла Лідія Чабан.

Вона зазначила, що сьогодні питання реалізації насіння стало для господарства досить болючим.

«Раніше, у радянські часи, насіння із ДГ«Драбівське» йшло в Драбівський, Канівський, Чорнобаївський та Золотоніський райони області в обов’язковому порядку. Сьогодні, хоча за насінням приїздять з усієї України, бажаючих недостатньо. Тож якісний посівний матеріал часто зберігається в господарстві протягом двох років, після чого реалізується, як звичайне товарне зерно. Через це ми втрачаємо значну частину прибутку», — сказала заступниця директора.

Виконано за допомогою Disqus