На Миколаївщині кооператив планує збудувати овочеві теплиці та лінії з брикетування

28 липня 2020 81 0
На Миколаївщині кооператив планує збудувати овочеві теплиці та лінії з брикетування
pixabay.com

Кооператив учасників бойових дій на Донбасі «ОБЕРІГ-Агро» у серпні планує розпочати активне будівництво теплиць і лінії з брикетування в Доманівській і Мостівській ОТГ Миколаївської області. Повідомляє UHBDP.

Так, у квітні 2020 р. члени кооперативу виграли грант Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC, Канада), весь цей час активно опановували тонкощі ведення бізнесу, вивчали господарські відносини, і на початку серпня вже плануються будівельні та налагоджувальні роботи.

Зазначається, що учасники кооперативу зіткнулися з масою технологічних і організаційних труднощів. Зокрема, енергозабезпечення лінії з брикетування виявилося непростим завданням, однак голова правління місцевого СПРАТ «Україна» Олександр Сіроштан погодився допомогти кооператорам-початківцям у цьому питанні.

«Потужність лінії з брикетування — 250 кг паливних брикетів на годину, отже у новому паливному сезоні мешканці регіону будуть мати можливість використовувати альтернативне паливо. У зимовий сезон у теплицях члени кооперативу планують вирощувати зелень, а потім овочі», — зазначається у матеріалі.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus