На Київщині вирощують найбільше в Україні поле ревеню

24 липня 2020 129 0
На Київщині вирощують найбільше в Україні поле ревеню
pixabay.com

Фермерка Юлія Ворощук має найбільше в Україні поле ревеню. Господарство розташоване в селі Райківщина Яготинського району на Київщині. Повідомляє gazeta.ua.

Зазначається, що фермерка орендує 19 га землі, з них 10 га — під ревенем.

«Спочатку вирощувала малину. Потім почала думати, що б таке нове й оригінальне посадити. Згадала про ревінь. Моя бабуся колись готувала з ним пироги і варення. Посадкового матеріалу в Україні не було, тому насіння замовила у фермерів із Великої Британії. Посіяли спершу на розсаду, адаптували під наші умови. Потім пересадили у ґрунт. Якщо потрібно, консультуюся із закордонними фахівцями. В Україні немає спеціалістів, які знаються на хворобах, шкідниках чи нюансах вирощування цієї рослини. Ревінь потребує поливу, тому поставила систему крапельного зрошення», — розповіла фермерка

Як розповіла фермерка, кілограм ревеню коштує 60 грн. Також стебла почали заморожувати, щоб продавати в супермаркетах протягом року.

«Збираємо по три врожаї: ранній і найвітамінніший у квітні, потім — у травні та серпні. Не дозволяємо кущам цвісти. Спеціально наймаємо людей, щоб обламували цвіт. Тоді рослина дає більше пагонів. Зарплата працівників залежить від кількості зібраного врожаю», — каже Юлія Ворощук.

Із ревеню готують джеми, додають вишню та лаванду.

«Продаємо по всій Україні. Багато замовлень в Одесу, Харків, Запоріжжя. У Львівській області ревінь не затребуваний, бо в кожної господині є на городі. Замовляють по 10, 20 і навіть 500 кілограмів. Є клієнти в Євросоюзі», — підсумувала Юлія Ворощук.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus