Законопроект №3002 розширить експансію латифундистів — експерт

11 грудня 2015 86 0
Законопроект №3002 розширить експансію латифундистів — експерт
Кurkul.comЗаконопроект №3002 розширить експансію латифундистів — експерт

Законопроект №3002 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення інвестиційного клімату у сфері виробництва сільгосппродукції» від 01.09.2015 є провокацією, таку думку висловив головний редактор The Ukrainaan Farmer Павло Коротич, пише Аgrotimes.

За його словами, мета законопроекта — зондування настроїв аграрної громадськості та її готовності чинити спротив експансії латифундистів.

«Спорідненість задумів із тими, які були в уряду Януковича-Азарова під час створення Земельного банку. Тобто консолідація у руках влади права розпорядження всіма землями державної та комунальної власності для визначення — у ручному режимі — компанії-землекористувача», — зазначив він.

На його думку, цього разу обрано дещо інший механізм реалізації цієї задумки: прирівняти сільгоспземлі до запасів надр і за аналогією з концесією віддавати їх «у розробку» на 50 років. До того ж обирати «інвестора» буде Кабмін, а конкурс для визначення переможця не передбачається.

«Яку ж ціну має заплатити «інвестор» за таке щастя? А дуже просто: ділитися з державою частиною вирощеної продукції. Якою частиною? Якої саме продукції? За якою ціною? Що потім із цим добром робити? Відповідей на ці запитання наразі немає», — додав Павло Коротич.

Виконано за допомогою Disqus