Закон 0856 про кооперацію врегулює фінансування кооперативів — Тарасов

30 липня 2020 38 0
Закон 0856 про кооперацію врегулює фінансування кооперативів — Тарасов
Kurkul.com

У законі №0856 «Про сільськогосподарську кооперацію» врегульовано питання фінансування кооперативів. Про це йдеться у матеріалі «Олег Тарасов: Закон 0856 — це «Конституція» аграрної кооперації в Україні» на Kurkul.com.

«У Законі врегульовано вирішення ще однієї важливої проблеми — фінансування розвитку кооперації. Задля цього визначається необхідність створення у кожному кооперативі фонду розвитку, кошти якого та майно, придбане за рахунок цих коштів, не підлягатимуть розподілу між його членами. Це дозволить спрямовувати не менше 5% чистого прибутку сільськогосподарського кооперативу, а також кошти державної підтримки, гранти, міжнародну технічну допомогу на розвиток матеріально-технічної бази кооперативів, придбання основних засобів, реалізацію заходів з кооперативної освіти», — зазначив один із розробників закону Олег Тарасов.

Також він додав, що нова законодавча основа для кооперація – це можливість, у першу чергу, для власників паїв, сімейних ферм, дрібних фермерів об’єднуватися для ефективного ведення господарської діяльності та вирішення задач, які поодинці для них не під силу.

«Я вважаю, що в перспективі сільськогосподарські кооперативи зможуть бути власниками елеваторів, перевалочних, переробних потужностей, тобто їх вплив на агроринку суттєво зросте, вони зможуть конкурувати з крупними аграрними компаніями (агрохолдингами), а в Україні зросте аграрний ВВП, аграрний експорт та приток валютної виручки», — підсумував Олег Тарасов.

Виконано за допомогою Disqus