На Сумщині підтверджено другий випадок АЧС

7 серпня 2020 61 0
На Сумщині підтверджено другий випадок АЧС

У Сумській області зафіксували черговий випадок африканської чуми свиней. Повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби області.

«Згідно зі звітом від 03.08.2020 № 002127 п.м./20 випробувальної лабораторії Сумської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів про результати досліджень патматеріалу від свійських свиней (1 голова), підтверджено діагноз — африканська чума свиней в підсобному господарстві жителя с. Михайлівка, Лебединського району Сумської області», — зазначили у відомстві.

Рішенням засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лебединській райдержадміністрації №3 від 04.08.2020 р. визначено межі вогнища (осередок), зони захисту, зони нагляду та необхідні заходи і затверджено План заходів з ліквідації захворювання африканської чуми свиней.

В неблагополучному пункті проводяться оздоровчі заходи.

Нагадаємо, у Сумах на території колонії виявили спалах африканської чуми свиней. Про це сьогодні, 27 травня, на сесії міської ради повідомив Сумський міський голова Олександр Лисенко

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus