В Україні ціна живця свиней зупинилася на максимальній позначці

7 серпня 2020 10904 0
В Україні ціна живця свиней зупинилася на максимальній позначці
pixabay.com

Ціни на живець свиней свиней дійшла до максимальної позначки і стабілізувались. Зокрема, закупівельні ціни на свиней живою вагою наступного тижня триматимуться на рівні 45-47 грн/кг. Про це повідомляють аналітики асоціації «М’ясної галузі».

«Традиційно в літню спеку годівля в свинарстві без корекції на літні раціони призводить до недобору потрібної живої маси. Це закономірно веде до короткострокового зменшення пропозиції і тимчасового підвищення цін на живих свиней. Втім, наприкінці серпня ця відкладена пропозиція надійде на ринок із надлишком, тож ми очікуємо подальше зниження ціни до минулих рівнів», — йдеться в повідомленні.

Також цього тижня найбільший виробник курятини в Україні оголосив про зниження цін на свою продукцію на 15%. Через актуальний невисокий рівень платоспроможності населення така зміна цін може призвести до подальшого зміщення попиту на користь курятини.

«Прогнозовані ціни на живець свиней в Україні певною мірою різняться за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі», — повідомляють в асоціації.

Читати за темою: Україна на 12% зменшила експорт м’ясної продукції

Виконано за допомогою Disqus