Експорт іспанської малини скоротився на 20%

16 серпня 2020 60 0
Експорт іспанської малини скоротився на 20%
pixabay.com

За даними Асоціації Freshuelva, обсяги експорту склали близько 254 тис. т, а зниження було зафіксовано у всіх ключових сегментах ягідного експорту країни. Про це пише allretail.ua.

Так, іспанським експортерам вдалося поставити на зовнішні ринки збуту лише 163 тис. т суниці садової, що на 3% менше, ніж в аналогічному періоді минулого року. При цьому експорт лохини знизився на 7% до 51 тис. т, а постачання малини впали на 20% до 37 тис. т. Найбільш значні темпи падіння відзначалися в експорті ожини, який обвалився вдвічі до 1,7 тис. т. 

Читати за темою: Через заморозки врожайність лохини впала на 42%

Основними ринками збуту для іспанських ягід залишалися Німеччина, Франція і Великобританія.


«Ключовою перешкодою для розвитку іспанського експорту виявилася пандемія COVID-19. Основні продажі суниці садової з Іспанії зазвичай проходять у квітні, а травень є важливим місяцем для збуту чорниці та малини, і саме в ці місяці ситуація в країні була найбільш критичною», —  зазначив Рафаель Домінгез, керівник Freshuelva.

Головним викликом, пов'язаним з COVID-19, була наявність робочої сили та безпека сезонних робітників, зайнятих на ягідних плантаціях в Іспанії. 

Виконано за допомогою Disqus