В Україні зросло виробництво сухого знежиреного молока на 17%

16 серпня 2020 34 0
В Україні зросло виробництво сухого знежиреного молока на 17%

Незважаючи на істотне скорочення пропозиції дешевого молока від населення, в першому півріччі в порівнянні з цим же періодом минулого року, молочні заводи збільшили випуск сухого знежиреного молока на 17% до 21 тис. т. Про це повідомили експерти «Інфагро».

Зазначається, що сезон виробництва сухого молока завершується, але попит на нього, як і раніше, високий.

Проте, виробництво сухого незбираного молока через слабкий попит, перш за все зовнішній, скоротилося в два рази до 5,2 тис. т.

«У попередні місяці виробничі показники по сухому молоку ще були досить високими (СЗМ – 5,4 тис. т, СНМ – 1 тис. т), а в липні випуск товару однозначно впав.  Цей фактор теж впливає на збільшенні цін», — йдеться у повідомленні.

Імпортери не поспішають збільшувати ціну на товар, на внутрішньому ринку вартість сухого молока поступово зростає.  Робляться сезонні закладки, деякі притримують товар на складі, розраховуючи на подальше зростання цін.

«Якщо найближчим часом трейдери не збільшать ціни на українське сухе молоко для далекого зарубіжжя, то українські продавці припинять підписувати з ними нові контракти і будуть шукати збут в країнах СНД.  У імпортерів з цих країн зросте попит на такий товар на тлі скорочення пропозиції дешевого товару Білоруссю», — підсумовує видання.

Читати за темою: В Україні обсяги переробки молока зростати не будуть

Виконано за допомогою Disqus