У Мінекономіки погоджено граничний обсяг експорту зерна

18 серпня 2020 69 0
У Мінекономіки погоджено граничний обсяг експорту зерна
Kurkul.com

Вчора, 17 серпня, у Мінекономіки разом з аграрними асоціаціями, виробниками, переробниками та експортерами підписали додаток до зернового Меморандуму, узгодивши граничний обсяг експорту зерна у 2020/2021 МР. Відповідно до додатку, погоджено наступні експортні цифри — 17,5 млн т пшениці та 1 тис. т жита. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Зерновий меморандум є гарним прикладом вміння домовлятися і приймати збалансовані рішення. На нашу спільну думку, експорт у 17,5 млн т пшениці та 1 тис. т жита на цей маркетинговий рік — це той орієнтир, який збереже нам і внутрішню продовольчу безпеку, і експортні можливості. Крім того, враховуючи коронакризу, в прогнозному балансі ми збільшили обсяг перехідних залишків на півмільйона тонн — до 1,7 млн т», — прокоментував Ігор Петрашко, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Крім того, в залежності від погодних умов та кінцевих даних щодо обсягів виробництва пшениці від Держстату, прогнозні баланси ринку зерна можуть бути переглянуті підписантами Меморандуму у 4-му кварталі.

Зазначається, що наразі, урожай зерна очікується на рівні 72,1 млн т.

Читати за темою: Мінекономіки розширило перелік сільгосптехніки для держпідтримки

 

Виконано за допомогою Disqus