Названо причини коливань цін за зернові та олійні

19 серпня 2020 2355 0
Названо причини коливань цін за зернові та олійні
Kurkul.com

Незважаючи на переважно ведмежий серпневий звіт USDA для основних с / г культур, ринки відреагували бичачим ралі, яке триває з минулої середи.

Таку думку висловили аналітики Zernotorg.ua.

«Така динаміка ринків виглядає більшою мірою, як чисті спекулятивні покупки, що не мають під собою серйозних фундаментальних факторів. Ми вже повідомляли раніше, що трейдери відіграють вересневий звіт USDA, а точніше очікування зниження прогнозів світового виробництва пшениці і кукурудзи. Додатковим фактором для посилення бичачого настрою на Чиказькій товарній біржі став ураган в штаті Айова (США), наслідки якого зараз оцінюються, а аналітики USDA вже знизили відсоток посівів в категорії «добре-відмінно» по кукурудзі та сої », — відзначили аналітики.

На їхню думку, незважаючи на спроби гравців, хоч якось пояснити такий сильний ріст, об'єктивна реальність залишається ведмежою, що підтверджують перші дані з кроп-турів, проведених ProFarmer в Південній Дакоті і Огайо (США).

Читайте також: Названо області з найменшою урожайністю гороху

«Дані з «полів» свідчать про високий потенціал врожаю по кукурудзі та сої в поточному сезоні — прогноз знаходиться вище середніх трирічних значень (2017-2019 рр.)», — вважають експерти.

При цьому на внутрішньому ринку України ціни на основні культури продовжують тенденції попереднього тижня.

«Пшениця, ячмінь і ріпак знижуються на тлі насичення ринку пропозицією нового врожаю, а також під тиском на ціни в Чорноморському регіоні з боку високого валового збору ранніх культур в Росії, який знову підвищено», — відзначили аналітики Zernotorg.ua.

Щодо кукурудзи відзначається подальше зростання форвардних цін, який викликаний погіршенням стану посівів в Центральній Україні. Також відбувається зниження пропозиції з боку виробників, які сподіваються дочекатися вигідніших цін в зв'язку з невизначеністю щодо обсягів майбутнього врожаю.

 

Виконано за допомогою Disqus