Найбільший постачальник білоруських нафтопродуктів може припинити роботу

25 серпня 2020 81 0

Найбільший постачальник білоруських нафтопродуктів в Україну «Мозирський НПЗ» працює у штатному режимі, повідомляє enkorr.ua.

Зазначається, що один із топ-менеджерів підприємства на умовах анонімності повідомив виданню, що у серпні БНК взяла підвищені зобов'язання щодо відвантажень в Україну і цей графік повністю виконується.

«Переробка йде за планом. За графіком йде відвантаження нафтопродуктів в Україну, ніяких відхилень, збоїв немає і не передбачається», — повідомив топ-менеджер заводу.

За наявними даними, на серпень українські контрагенти БНК збільшили заявки по терм-контрактами на 10%, також очікується продаж 10-15 тис. т по споту. Таким чином, місячний обсяг поставок може скласти 215-220 тис. т.

Повідомлення про страйк робітників та зупинку технологічного процесу, про які передають білоруські опозиційні ЗМІ, джерело назвало фейком.

Читайте також: Криза у Білорусі не вплине на ринок пального в Україні — експерт

Наразі провідний опозиційний телеграм-канал Nexta опублікував рішення про проведення безстрокового страйку на «Мозирському НПЗ», у якому йдеться про тиск керівництва НПЗ на трудовий колектив і рішення почати зупинку технологічного процесу на заводі.

 

Виконано за допомогою Disqus