В деяких районах Вінниччини критичний стан посівів цукрових буряків

27 серпня 2020 91 0
В деяких районах Вінниччини критичний стан посівів цукрових буряків
Kurkul.com

У східній частині  Вінницької області (Липовецький р-н)  запаси продуктивної вологи у метровому шарі ґрунту під буряками цукровими складають лише 10 мм, що призводить до масового відмирання гички і відтоку вологи з коренеплоду у ґрунт. Ситуація оцінюється як критична.

Про це свідчать дані агрометеорологічних умов та стану посівів сільськогосподарських культур, опубліковані на сайті НААН.

Зазначається, що науковці Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН провели обстеження стану посівів буряків цукрових у Київській та Вінницькій областях.

«Результати перевірки стану посівів цукрових буряків на Виставково-інноваційному центрі НААН (Київська область, Васильківський район) свідчать, що маса коренеплоду з гичкою станом на 20 серпня становить від 0,970 до 1,400 кг. Найбільшу вагу коренеплоду мають гібриди Сонячний та Вільшанський. Маса коренеплоду без гички знаходиться у межах від 0,630 до 0,950 кг, цукристість становить 15-17%. Стан посівів оцінюється як добрий та задовільний», — йдеться у повідомленні.

Читати за темою: В Україні критичні умови вологозабезпечення посівів — НААН

Виконано за допомогою Disqus