Аграріям став доступний новий гібрид ріпаку адаптований до кліматичних змін України

27 серпня 2020 97 0
Аграріям став доступний новий гібрид ріпаку адаптований до кліматичних змін України

Цього сезону партнери компанії Soufflet матимуть змогу спробувати новинку бренду Soufflet Seeds — гібрид озимого ріпаку Камсін, який розроблений для ринку східної Європи та адаптований до кліматичних змін. Про це йдеться у матеріалі «Рання сівба ріпаку — який гібрид обрати» на Kurkul.com.

Технічні характеристики гібриду відмінно вписуються в погодно-кліматичні умови України та інших країн з континентальним кліматом, прохолодними зимами та дефіцитом вологи в осінньо-весняний період.

Камсін — середньо-ранній 00 гібрид з високим потенціалом урожайності, вмістом олії (>48%), адаптивністю та пластичністю, що дозволяє вирощувати цей гібрид у різних кліматичних зонах та за різної інтенсифікації вирощування. Рослини даного гібрида мають середню висоту, середні темпи розвитку як восени, так і навесні.

Гібрид Камсін Soufflet Seeds, порівняно з іншими гібридами, добре переносить низькі температури за умови входження рослин у зимовий спокій в оптимальних фазах розвитку та за відсутності реально екстремальних стресових умов під час осінньої вегетації. Гібрид не любить різких перепадів температур, але він буде менш сприятливий до цього негативного та загрозливого кліматичного явища, ніж більшість інших гібридів. Якщо взимку похолодання є поступовим і наявний сніговий покрив, то Камсін витримує -20 °C протягом тижня, без вимерзання і негативних наслідків для майбутнього врожаю.

Також серед переваг гібриду:

  • стійкість до посухи та хвороб;
  • компенсаторна здатність;
  • висока урожайність та вміст олій.
Виконано за допомогою Disqus