Швейцарія фінансуватиме розвиток органічного виробництва в Україні

5 вересня 2020 157 0
 Швейцарія фінансуватиме розвиток органічного виробництва в Україні
pixabay.com

Уряд Швейцарії фінансуватиме проєкт «Органічна торгівля заради розвитку», метою якого є збільшення експорту органічної продукції та розвиток внутрішнього ринку в Україні. Про це повідомляє пресслужба Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Зазначається, що проєкт діятиме до 2023 р., який спрямований на стимулювання попиту на продукти органічного сільського господарства в Східній Європі. Для цього потрібне значне збільшення органічного експорту, а також розширення внутрішніх ринків.

«Даний проєкт складається з декількох компонентів — формування вигідного і ефективного виробничо-споживчого ланцюжка. У центрі першого компонента — публічно-приватне партнерство, в ході якого імпортери та експортери можуть подавати свої ідеї та пропозиції. З їх числа будуть відібрані кращі, і почнеться їх реалізація спільно зі швейцарськими партнерами», — йдеться у повідомленні.

Крім цього, плануються кампанії з підвищення обізнаності споживачів, виробників: удосконалення навичок лідерів сектору — зв’язок виробників з ринками, підтримка з питань сертифікації та обмін досвідом.

«Органічні культури не обробляються хімічними засобами, тому й не мають у своєму складні небезпечних для організму речовин. Також спеціальні методики вирощування дозволяють зберегти максимальну кількість необхідних людині вітамінів та мінералів» — наголосила Юлія Шопська, директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Читати за темою: Названо найуживаніші органічні продукти в Україні

Виконано за допомогою Disqus