Гранату під офіс президента приніс фермер з Миколаївщини

2 вересня 2020 202 0
Гранату під офіс президента приніс фермер з Миколаївщини

Чоловік, якого 1 вересня затримали з вибухівкою на Банковій біля Офісу президента, виявився фермером. Повідомляє strana.ua.

Як з'ясувалося, підозрілий предмет до Офісу Зеленського ніс 54-річний Микола Антошин. Чоловік керує фермерським господарством «Тавріда» у селищі Бузьке Миколаївської області яке займається вирощуванням зернових культур. 

Так, напередодні ввечері у Києві на вулиці Банкова співробітники Нацгвардії звернули увагу на перехожого з великою сумкою, який впевнено рухався в бік Офісу Президента. Після чого нацгвардійці зупинили перехожого та вирішили перевірити вміст його сумки. 

Однак, під час перевірки чоловік занервував і зізнався, що у нього із собою граната РГД-5. Одразу після чого нацгвардійці одягнули на перехожого наручники та викликали вибухотехніків і поліцію. 

Через деякий час предмет, схожий на гранату, вилучили, а чоловіка затримали.

За даними видання, фермер є затятим опонентом президента України Зеленського. Однак, за словами затриманого, гранату під ОП він ніс, щоб влаштувати перформанс для привернення уваги журналістів. Водночас Антошин запевнив, що підривати нікого не збирався, вибуховий пристрій насправді муляж. 

До слова, вилучений у чоловіка предмет наразі знаходиться на балістичній експертизі в рамках заведеного кримінального провадження за частиною 1 статті 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами). Якщо експертиза підтвердить, що це справді наступальна Ручна осколкова граната РГД-5, то Миколі Антошину загрожує до 7 років позбавлення волі.

Читайте також: На Одещині вбили фермера

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою