Переробники знижують закупівельні ціни на молоко

15 червня 2015 99 0
Переробники знижують закупівельні ціни на молоко
Latifundist.comПереробники знижують закупівельні ціни на молоко

Молока в Україні стає все більше, і закупівельні ціни на нього переробники змушені знижувати на тлі слабкого попиту на молокопродукти, повідомляє «ІНФАГРО».

У кого є фінансові можливості, той ще може дозволити собі працювати на склад, решта «зливають» товар нижче собівартості. Особливо гірка ситуація по обрату: через дорогі енергоносії та низькі експортної ціни на СОМ, багато переробників вирішили не запускати сушки, а оператори, що надають давальницькі послуги, просто не здатні переробити вивільнилися на ринку обсяг.

Тому знежирене молоко на вторинному ринку за останні кілька тижнів подешевшало майже на 1 грн. Для контрактів вже звучить ціна в районі 2,20-2,40 грн/кг. Вартість спотового (перепродаж) молока також встигла «просісти» на 30-50 коп., товар непоганої якості можна купити за 4,50-4,60 грн/кг.

«Закупівельні ціни на молоко для сільгосппідприємств і господарств населення опускаються не так швидко, як спотові, але досить впевнено. Українським операторам доводиться чекати і сподіватися на хороші новини по зростанню світових ринків — без експортних обсягів переробники будуть змушені знижувати закупівельні ціни на молоко, а фермери — вирізати поголів'я», — повідомляє сайт.

Виконано за допомогою Disqus