У ALFA Smart Agro розповіли, як лабораторна експертиза насіння допомагає мінімізувати втрати врожаю

4 вересня 2020 47 0
У ALFA Smart Agro розповіли, як лабораторна експертиза насіння допомагає мінімізувати втрати врожаю

В ALFA Smart Agro наголошують на необхідності проведення експертизи насіння перед посівом, в іншому випадку можна залишитися без урожаю. Про це фахівці компанії розповіли у другому випуску проєкту «Розібрати на молекули: як створюються інноваційні ЗЗР» на Latifundist.com.

У матеріалі повідомляється, що в агрономічній лабораторії компанії проводять фітопатологічну експертизу посівного матеріалу для клієнтів. Найближчим часом тут очікують прийняти для дослідження понад тисячу зразків (близько 1,5 т) зерна для аналізу.

«До нас надходять зразки посівного матеріалу з усієї України. Ми визначаємо енергію, схожість, масу тисячі насінин, робимо фітопатологічний скринінг. Це дозволяє господарству правильно підібрати ефективний протруйник і норми його витрати, а також визначити рекомендовану густоту посіву», — розповів завідувач агролабораторією Валерій Литвиненко.

Минулого року фахівці відзначали переважання альтернаріозу на зразках насіння. Причиною стали дощі під час збору врожаю. Цього сезону частіше зустрічаються бактеріози та пліснявіння насіння. Працівники лабораторії зауважили, що абсолютно здорового зерна поки не бачили, натомість доводилося зіткнутися з посівним матеріалом, який рекомендували взагалі не сіяти.

У агролабораторії ALFA Smart Agro відзначають, що можуть перевіряти різні культури — ріпак, пшеницю, ячмінь, кукурудзу, соняшник, овес, гірчицю, гречку.

Однак основний напрям роботи лабораторії — тестування діючих речовин, їх комбінацій та прототипів нових продуктів компанії на рослинах і збудниках грибних хвороб.

Про те, яку роль відіграє агролабораторія у створенні продуктів компанії, читайте у другому випуску спецпроєкту «Розібрати на молекули: як створюються інноваційні ЗЗР».

Читати за темою: ALFA Smart Agro покаже, як створюються інноваційні ЗЗР

Виконано за допомогою Disqus