ALFA Smart Agro планує виробляти в Україні гранульовані гербіциди

12 листопада 2020 75 0
ALFA Smart Agro планує виробляти в Україні гранульовані гербіциди

Завод ALFA Smart Agro в Білій Церкві вже вдвічі збільшив виготовлення ЗЗР. Зросла і кількість продуктів, що виробляються. Також у планах розвитку є встановлення лінії для виробництва гранульованих гербіцидів. Про це йдеться у матеріалі «Розібрати на молекули: як створюються інноваційні ЗЗР» на Latifundist.com.

Нині на заводі працюють 3 виробничі ділянки та 6 технологічних ліній, які випускають продукти в п'яти різних препаративних формах:

  • суспоемульсіі;
  • концентрати суспензій;
  • розчинні концентрати;
  • емульсії у воді;
  • концентрати емульсій.

За 4 роки роботи заводу обсяг продукції, що випускається, збільшився понад в 2 рази. Також зросла кількість препаратів, які виробляються в Україні — з 30 до 45 найменувань. Розширення виробництва було плановим і відбувалося відповідно до стратегії розвитку компанії. За добу виробляється до 25 т готової продукції.

Як розповів директор БЗПФ Роман Шпаченко, проєктна потужність підприємства — близько 12 тис. т. Один із запланованих цехів поки що не введений в роботу (цех виробництва емульсій на основі сольвентів), тому паспортна продуктивність підприємства — 8 тис. т. Цієї цифри на БЗПФ вже майже досягли в 2020 р., виготовивши понад 7 тис. т продукції.

Оскільки потреба ринку в продуктах ALFA Smart Agro зростає, вже найближчим часом буде необхідність у збільшенні виробництва. 

«Найближчими роками ми плануємо встановити нову технологічну лінію з виробництва гербіцидів у формі водорозчинних гранул. Ми розпочнемо в Україні виробництво таких популярних продуктів, як Триатлон, Хаммер, Альфа-Стар, Альфа-Стар-Дуо. Вчені департаменту R&D вже працюють над цим завданням», — розповів директор заводу.

Лінію для виробництва гранул проєктують спеціально під потреби БЗПФ. Уже в 2021-2022 рр. тут розпочнеться виробництво гранульованих продуктів. 

Власне виробництво дозволяє компанії швидко реагувати на потреби ринку, створювати інноваційні препарати та бути впевненими в якості готового продукту. Про всі особливості процесу виробництва інноваційних продуктів читайте у четвертому випуску спецпроєкту «Розібрати на молекули: як створюються інноваційні ЗЗР».

Виконано за допомогою Disqus