У Китаї планують цілорічно вирощувати вишні у теплицях

13 вересня 2020 49 0
У Китаї планують цілорічно вирощувати вишні у теплицях
pixabay.com

Китай нарощує виробництво вишні з прицілом на практично цілорічне постачання. Для цього інвестують в тепличне вирощування. У планах ряду інвесторів будівництво по всьому Китаю «вишневих заводів» під скляним навісом. Про це повідомляє freshplaza.com.

Зазначається, що виробництво вишні в Китаї складе 450 тис. т у 2020/2021 МР. Це на 7% більше, ніж минулого року. Збільшення в основному пов’язане із появою нових вишневих плантацій. 

Попри сильні снігопади у квітні 2020 р. стрімкий приріст вишневих садів повністю компенсував втрати врожаю, пов’язані з погодними умовами.

Якість вишні залишається хорошою в більшості районів вирощування, а спалах COVID-19, схоже, мало відбився на виробництві.

Площі під вишневі сади в Китаї у 2020/2021 МР оцінюються в 153 тис. га, що на 2% більше, ніж минулого року.  Крім цього, фермери в інших районах також активно розширюють свої вишневі сади.

«Компанії з оптимізмом дивляться на ринок високоякісної вишні та інвестують у виробництво, особливо в тепличне вирощування. У планах ряду інвесторів будівництво по всьому Китаю «вишневих заводів» під скляним навісом. Тоді на внутрішній ринок можна буде поставляти вишню протягом більш тривалого часу», — йдеться у повідомленні.

Сезон китайської вишні (включаючи тепличну) починається на початку березня і триває до кінця липня.

Читати за темою: Під Києвом вирощують 150 різних сортів винограду

Виконано за допомогою Disqus