В США набуває популярності гіпоалергенне молоко

12 вересня 2020 55 0
В США набуває популярності гіпоалергенне молоко
pixabay.com

У світі все більше набуває популярності гіпоалергенне молоко (А2). Продажі швидко зростають, але загальний ринок як у США, так і за кордоном є відносно невеликим і становить  $6-7 млрд. Про це повідомляє milkua.info.

Хоча дослідження щодо користі молока А2 недостатні і часто суперечливі, деякі результати показують, що воно легше засвоюється людьми з непереносимістю лактози. За результатами дослідів, вживання молока А2 спричиняє менше проблем з травленням, ніж вживання звичайного молока чи молока без лактози.

Новозеландська компанія, найбільший виробник молока А2, зафіксувала прибуток у 2020 р. у розмірі $1,13 млрд, що на 33% більше у порівнянні з 2019 р. Більшість прибутків компанія отримує від продуктів харчування для немовлят, які продаються переважно в Австралії, Новій Зеландії та Китаї. Продажі компанії в США на 43 мільйони доларів — це виключно рідке молоко.

«Продажі в США швидко збільшуються. У 2020 р. вони зросли на 91% порівняно з попереднім, незважаючи на те, що ціна молока А2 удвічі перевищує ціну звичайного молока», — зазначають агалітики.

Зростання не залишилося непоміченим у молочній галузі США. Деякі виробники молока почали проводити селекційну роботу для формування стада корів-продуцентів молока А2.

Читати за темою: Фермер з Київщини продає віслюче молоко по 1000 грн за літр

Виконано за допомогою Disqus