Нардепа від Слуги народу звинувачують у крадіжці врожаю та рейдерстві

16 вересня 2020 329 0
Нардепа від Слуги народу звинувачують у крадіжці врожаю та рейдерстві
Kurkul.com

На адресу народного депутата від партії «Слуга народу», члена аграрного комітету ВРУ Павла Халімона та його бізнес-партнера Олега Піщенка лунає ряд звинувачень. Зокрема — підробка документів, підкуп силових структур та крадіжка врожаю. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Зазначається, що після призначення директором держпідприємства «Батьківщина» (Чернігівська обл.), Олег Піщенко найняв приватних охоронців і не пускає на територію господарства законних власників — представників агропідприємства.

«Правоохоронні органи постійно перевіряли це господарство, але нічого не знайшли. Тож вони пішли через ГО, громадську організацію, нібито та звернулася щодо якихось фактів розкрадання. Прокурор того ж дня дав хід цій справі і написав до НААН з проханням відсторонити керівника», — розповів Олег Дмитренко, директор фонду «Надія Сіверщини».

Згодом, бізнес-партнера нардепа Павла Халімона призначають т. в. о. директора державного підприємства. І за допомогою правоохоронців та найманих «тітушок» не дають законним власникам збирати врожай.

За посіви розгорнувся запеклий бій у судах. На зібране зерно наклали арешт і зобов’язали зберігати майно на території держпідприємства.

Олег Піщенко заявив про псування озимини й, попри заборону суду, наказав вивозити врожай на приватний елеватор.

Олег Дмитренко називає головним фігурантом рейдерства  нардепа Павла Халімона, з яким фермер зустрічався декілька разів.

«Ми зустрічалися разом — Халімон і Селютін, вони озвучили свої умови, що забрати врожай можна буде лише за 40 млн грн і далі працювати 50/50. Ми живемо не в якомусь бандитському світі, у нас є закон, є Конституція, і умови співпраці мають бути договірні. Всі ці «понятія», які запропонував мені народний депутат, не підходять», — наголосив Олег Дмитренко.

Виконано за допомогою Disqus