НАБУ провалило затримання на хабарі звинуваченого у рейдерстві нардепа Халімона

20 листопада 2020 104 0
НАБУ провалило затримання на хабарі звинуваченого у рейдерстві нардепа Халімона
AgroPolit.com

Операція НАБУ щодо арешту на хабарі Слуги народу Павла Халімона провалена після звернення детективів за санкцією на арешт, заявив журналіст Юрій Бутусов, інформує AgroPolit.com.

За його словами, відразу після звернення за санкцією на арешт, підозрюваний нардеп отримав сигнал і перестав брати трубку, операція провалена.

«Привіт, особистий контроль президента і довічне ув'язнення для корупціонерів. Операція НАБУ щодо арешту на хабарі Слуги народу Павла Халімона провалена після звернення детективів за санкцією на арешт — чому Халімона досі ніяк не покарано і в чию кишеню пішли $5 млн за урожай від оренди держпідприємства?», — пише Юрій Бутусов.

Нагадаємо, нардепа від «Слуги народу» Павла Халімона звинувачують у причетності до рейдерства та крадіжки врожаю на Чернігівщині.

«Ми зустрічалися разом — Халімон і Селютін, вони озвучили свої умови, що забрати врожай можна буде лише за 40 млн грн і далі працювати 50/50. Ми живемо не в якомусь бандитському світі, у нас є закон, є Конституція, і умови співпраці мають бути договірні. Всі ці «понятія», які запропонував мені народний депутат, не підходять», — заявив власник підприємства Олег Дмитренко.

У відповідь Халімон звинуватив колишнього нардепа Олега Дмитренка у махінаціях з урожаєм та наданням його товариством завищених послуг держпідприємству. За словами нардепа, якби він не втрутився вчасно, то дослідне господарство спіткало б банкрутство.

Павло Халімон розповів, що у колишнього нардепа Олега Дмитренка було декілька держпідприємств по всій Україні, на яких він призначив своїх директорів. Ці підприємства знаходяться на балансі Національної академії аграрних наук.

«Що вони робили? Вони призначали своїх директорів, потім надавали їм фінансову допомогу, підписували договори на надання послуг і забирали ці кошти назад як незавершене виробництво, Також надавались послуги з посіву, внесення добрив, засобів захисту рослин та збиранню врожаю. Ці послуги надавались за завищеними цінами, а насіння і вирощений врожай купували за заниженими», – пояснює нардеп від «Слуги народу».

За словами Павла Халімона, внаслідок такої роботи на підприємствах Сумської, Херсонської, Запорізької та Чернігівської областей утворились суттєві заборгованості.

Виконано за допомогою Disqus