В Україні потрібно відновити прямий зв'язок між залізницею та аграріями — експерт

17 вересня 2020 39 0
В Україні потрібно відновити прямий зв'язок між залізницею та аграріями — експерт
Kurkul.com

Відновити зруйнований зв'язок між залізницею та аграріями мав договір форвардного контракту на перевезення, який фіксує зобов'язання щодо строків, обсягів та ціни між перевізником і вантажовласником. Про це повідомив Юрій Щуклін, член логістичного комітету Європейської Бізнес-Асоціації, у матеріалі «Місія не/можлива – відновлення прямого зв'язку між залізницею та аграріями» на АgroРolit.com

«Насамперед мав відновити зруйнований зв'язок між залізницею й аграріями. Потіснити посередника, який розмив пряму відповідальність і спотворив зобов'язання між ними. Саме відсутність зустрічних зобов'язань вантажовласника і перевізника не гарантувала, або навіть виключала досягнення обома своїх індивідуальних цілей і місій», — вважає експерт.

На його думку, метою аграріїв можна вважати виробництво зерна, продаж його на експорт із доставкою у визначені в договорах строки та локації за заздалегідь відомою, фіксованою ціною.

«У залізниці, цілком ймовірно, цілями можуть бути стабільна і велика вантажна база, її ефективне транспортне обслуговування і, як наслідок, отримання гарантованого доходу і прибутку протягом усього року», — зазначив Юрій Щуклін.

Читати за темою: Попит на форвард зростатиме через нестачу інших ресурсів — думка

Виконано за допомогою Disqus