Павленко став лідером у реформаторстві

17 грудня 2015 74 0
Олексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України
Кurkul.comОлексій Павленко, міністр аграрної політики та продовольства України

Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко потрапив у рейтинг найбільш прогресивних і реформаторських міністрів. Адже за рік роботи були досягнуті високі результати, найважливішими серед яких є позбавлення продовольчої залежності від ринку Російської Федерації та відкриття нових ринків збуту.

Так прокоментував рік роботи Олексія Павленка на посаді міністра народний депутат України Руслан Сидорович, повідомляє прес-служба Мінагропроду.

«За рахунок диверсифікації та відкриття нових ринків збуту, українські аграрії зможуть впевненіше планувати свою роботу та розвиватися. Тому що на сьогодні аграрний сектор дає, можливо, чи не найбільші надходження до бюджету, а також є утворюючим фактором у частині забезпечення роботою відповідних фахівців», — зазначив Руслан Сидорович.

Також народний обранець позитивно відзначив кадрову реформу, яку проводить Мінагропрод, у тому числі прозоре та відкрите проведення конкурсів на посади директорів державних підприємств.

«Те, що призначення на відповідні керівні посади у ДП відбуваються згідно з конкурсними процедурами, є однозначно позитивним. Спосіб, у який відбувається набір на такі посади є потужним кроком вперед. Вважаю, що ні про які інші механізми у цьому контексті мова йти не може», — сказав народний депутат.

Коментуючи політику відомства щодо здійснення приватизації аграрних ДП, підпорядкованих міністерству, народний обранець вважає це беззаперечно правильним кроком.

«Приватизація державних підприємств є вкрай необхідною на сьогодні процедурою. Тут не може бути жодної дискусії. Перебування у державній власності підприємств, які не мають стратегічного значення для економіки країни, є лише зайвим навантаженням на бюджет, і потенційним місцем, де може бути корупція», — наголосив Руслан Сидорович.

Виконано за допомогою Disqus